joi, 11 octombrie 2007

sa intzelgem baietzii :)):))

De ce n-ai sa-l vezi niciodata plangand :P
----Ghid practic----



A trecut prin una dintre cele mai dureroase despartziri. A avut sufletul rupt in fasii si, desi ar fi vrut sa ii arate fetei ca si el sufera, n-a reusit sa verse vreo lacrima.

Stateam amandoi intinsi pe pat. Eu cu mainile sub cap, privind tavanul, ea cu fata in perna, plangand de mama focului. M-am simtit vinovat, speriat si cu inima rupta. Stiam ca ar fi trebuit sa spun ceva, penrtu ca ea nu are de unde sa-si imagineze ce simt. Acum doi ani, am pierdut o alta iubita din acelsi motiv I se parea ca-s prea rece, insensibil si m-a parasit. Scurt pe doi. Eu am dat din cap, am ramas mut, am plecat acasa si vreo doua luni n-am fost om. Ne-am inatlnit mai tarziu si mi-a zis, razand amar, ca dac-as fi varsat macar o lacrima, nu m-ar fi parasit. Ar fi stiut ca o iubeam. Am iubit-o!! Dar cand e de plans, imi pare rau, nu pot sa vars nici o lacrima1

NE E JENA SA PLANGEM??

Macar nu-s singur. Alti doi prieteni de-ai mei s-au confruntat cu aceleasi probleme : "Nu ma iubesti suficient daca nu plangi si tu atunci cand ne certam!" Faceti greseala enorma de a lua "taria noastra de caracter" drept insensibilitate sau egoism si cred ca uneori ne suspectati ca avem in loc de inima un microcip. Si totusi, la modul cel mai serios, chiar suntem noi, barbatii, atat de groaznici din punct de vedere emotional?? Sau oare ne e jena sa plangem? Sau suntem doar deshidratati si-atunci poate avem nevoie inante de o bere?? (nu va infuriatzi, am glumit :) ) Parte din problema vine si din faptul ca suntem constant stresati sa nu va facem pe voi sa plangeti.Si nici nu prea stim de la ce naiba porneste cand porneste. De obicei aflam mai tarziu shi chiar nu potzi face reguli de genul "asta-o-face-sa-planga-deci-nu-mai-fac"

PLANGE EA PENTRU DOI

Uite, cand eram prin anul doi de facultate am parasit-o pe tipe cu care eram, spunandu-i ca lucrurile nu mai merg si gata. M-a luat in brate si mi-a zis ca intelege. Nici o lacrima, desi aveam sufletul cat nuca. In schimb, aceleasi fete i-am spus intr-o seara ca mi se pare nasoala fusta cu care era imbracata si a plans 3 ore in parc. Atunci am vrut sa am fac statuie. Cand sa mai ai timp de propriile emotii cand stai permanent cu groaza in inima ca nu cumva sa o faci pe EA sa planga??

LACRIMI PENTRU SPORT

Si totusi, am plans si eu. Ce-i drept, in tot felul de situatii absurde. De exemplu, ccand ama juns, la 28 de ani, in curtea scolii in care invatasem intr-a-intaia. Si ultima oara am plans rau de tot cand a pierdut Steaua in fata lui Middlesbourough. Asta chiar nu pricepeti voi. "Adica plangi cand se bat unii pe o minge, dar nu poti sa versi o lacrima pentru MINE?! "
Pai, normal!! Sportul il intelegem, e simplu. Castigi sau pierzi, deci esti fericit sau trist. E simplu sa plangi la retrospectivele sportive, pentru ca nu conteaza, nu sunt implicate sentimente alambicate pe care nu le pricepem nicicum. Ele, retrospectivele, n-au depresii, n-au ciclu, nu vor copii. Deci sunt teren sigur. Chiar daca ne-am da frau liber emotiilor, tot nu cred ca am plange cat plangeti voi. Daca va egalam vreodata in lacrimi, asta se intampla intre zero si trei ani.. Nu stiu daca tine de educatie sau de enatuira barbatului.am avut o criza tampita de plans printr-a noua, cand un tip pipernicit m-a batut la scanderberg in fata intregii clase. M-am prefacut o ora intreaga ca dorm ca se nu se vada vreo lacrima.

E O CHESTIE HORMONALA??

Undeva, pe la 15 ani, baietii se prind ca nu le sta bine sa planga. Poate tine de hormoni... Habar n-am! Cum zicea un prieten : "Ma uitam la ea cum plange in hohoe si ma gandeam ce misto trbuie sa fie sa te descarci asa." . Deci ne-am simti si noi mai bine daca am putea. Si faptul ca voi reusiti ne place. Pentru ca asa invatam cum stau lucrurile. Invatam de la voi ca nu-i sfarsitul lumii daca uneori de lasi dus de val. Dar aveti rabdare si invatati-ne regulile jocului. Nu ne mai parasiti pentru ca suntem insensibili. Si sigur, in timp ne-om destepta,pentru ca va iubim, oricat ar fi de greu de crezut!



revista "Glamour", iunie 2007

2 comentarii:

Anonim spunea...

this is not true.."Shi baietii plang cateodata,cand nu-i vede nimenea:D"

Anonim spunea...

baietzii care plang pt o fata cred k se fac de ras dar in schimb dak plang pt sport sau alte prostii nu se simt nicicum......